Mijn recept voor een gezonde huid en darmen nu op IG TV

Ik hou ervan dat iets snel is en me niet veel moeite kost. Daarom maak ik 1 keer om de 3 weken een samenstelling van poeders die goed werken voor mij. Ik doe 1 koffielepel in een glas en vul het aan met warm water. Het zorgt ervoor dat mijn darmen gebalanceerd zijn en ik de pro- en prebiotica binnen krijg die ik nodig heb om hoofd en lijf gezond te houden. Wist je dat het grootste deel van ons endocriene systeem in onze darmen zit en dat dit verantwoordelijk is voor onze hormoonregeling? Die hormonen houden mijn mentale gezondheid in stand, alsook mijn gewicht, huid en gehele lichaam.

Dat wist ik een aantal jaar geleden zelf niet. Ik wist ook dat ik realistisch gezien niet elke dag een smoothie of slaatje zou maken met alle ingrediënten die goed voor me zijn. Ik doe mijn best maar dat lukt me gewoon niet elke dag. Ik wilde dus iets maken voor mezelf dat puur was en dat ik met gemak elke dag kon innemen. Ik ben niet bereid om honderden euro’s te spenderen aan capsules die beloven je darmen te helen, maar waarvan de helende ingrediënten pas op de 5de plaats van het etiket staan (de plaats van het ingrediënt op het etiket bepaalt hoeveel er van iets aanwezig is). 

Sidenote – Mijn huid en darmen vinden suiker niet leuk maar ik vind chocolade best wel fijn, dus probeer ik een balans te zoeken. Ik probeer bijvoorbeeld dagelijks 1 koekje te eten zonder geraffineerde suikers of stop een aantal dagen met suikerinname. Op verplaatsing sta ik mezelf wel toe suiker te eten. Suiker werkt ontstekingen in de hand maar ik vind het zo lekker! Ik ben niet perfect maar ik denk altijd: “Als ik dit drankje al drink, dan heb ik toch al meer gedaan voor mijn lijf dan mocht ik mijn poederdrankje niet drinken.” Ik neem ook iedere dag vitamine C om mijn immuunsysteem goed te laten werken en drink na het sporten kokoswater dat overvloeit van elektrolyten, maar niet boordevol suiker zit. Elektrolyten helpen je spieren sneller te herstellen omdat ze je lichaam helpen bevochtigen. Verder neem ik voor het slapengaan omega 3 voor de goede werking van mijn brein en magnesium ter bevordering van mijn slaap, energie levels en spieren. Wanneer ik de slaap niet kan vatten of al enkele dagen achter elkaar onrustig slaap dan neem ik ashwagandha.

Ik ging zelf aan de slag met poeders, extracten, siropen en andere zaken die makkelijk en puur zijn, maar mijn lijf geen extra schade toebrengen. Ik kwam uit bij deze samenstelling… 

 1. 4 eetlepels ‘Red Beet’ 100% raw juice powder:
  Goed voor je spijsvertering en bevat het volgende:
 2. 4 eetlepels ‘Maqui’ 100% raw Juice power.
 3. 4 eetlepels ‘Kaneel’ of meer voor de kerstsmaak 😉
 4. 4 eetlepels Inuline prebiotica zodat de probiotica worden opgenomen 
 5. 2 eetlepels kurkuma 

Rode bieten
Helpen bij de spijsvertering en zitten vol van vitamines, mineralen en vezels. Dit is een overzicht wat er in 100 gram rode bieten zit.

 • Calories: 44
 • Proteïnen: 1.7 gram
 • vetten: 0.2 gram
 • vezels: 2 gram
 • Vitamine C: 6% van de ADH
 • Vitamine B6: 3% van de ADH
 • Magnesium: 6% van de ADH
 • Potassium: 9% van de ADH
 • Phosphorous: 4% van de ADH
 • Manganese: 16% van de ADH
 • Ijzer: 4% of van de ADH

Maqui
Het wordt in veel supplementen gebruikt voor het balanceren van hormonen en gezonde huid. Zoals ‘inner Beauty powder’. Geladen met antioxidanten die je darm gezond houden door ontstekingen te voorkomen en te bestrijden. Als onze darmen gelukkig zijn, is ons endocriene systeem gelukkig en met als gevolg ook onze hormonen. Dat heeft dan weer invloed op onze huid, energie levels, gewicht en mentale gezondheid.

Kaneel
Voor mij is dit een essentieel bestanddeel voor de smaak. Ik hou het namelijk niet vol om iedere dag een vies drankje te drinken. Kaneel helpt wederom ontstekingen in je lichaam te voorkomen en bestrijden. Het helpt bovenal met het reguleren van je bloedsuiker spiegel. Pieken in je bloedsuikerspiegel kunnen namelijk een grote impact hebben op je energie levels. Suiker speelt een grote rol bij het bevorderen van ontstekingen. Puistjes zijn in essentie ontstekingen van je huid, leaky gut wordt veroorzaakt door ontstekingen in de darmen,…

Kurkuma
Wederom een krachtige Anti- oxidant en helpt bij inflammatie. Het wordt nog beter in je bloedstroom opgenomen met wat peper of vetten. Kurkuma zou in verschillende studies al aangetoond hebben dat het zeer gezond kan zijn voor je brein.

Inuline
Is een pré- biotica dat je nodig hebt om je de pro- biotica van voorgaande voedingswaarden op te nemen.

Schud alles eens goed door elkaar et voilà… Neem een koffielepel poeder, vul aan met (warm/heet) water en je hebt een fantastisch drankje vol vitamines, vezels en probiotica, dat puur is en je lichaam zal helpen ontstekingen te weren. 

Mijn poeders zijn allemaal van het merk Biotona en die haal ik bij de Holland & Barrett (10 g poeder = 200 ml). Ik denk dat alle poeders bij elkaar rond de 100 euro zullen liggen maar je kan ongeveer 3,5 maand iedere dag een portie nemen.

Zoek uit wat voor jou werkt! Wees nieuwsgierig en leergierig over wat jou kan helen. Het kunnen en zullen misschien andere dingen zijn dan wat voor mij werkt.

Share This
Open chat
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?